Måleinstrumentet “Twister” kan registrere, at der er signifikant forskel på muskeltonus på personer, der har lært alexanderteknik og dem der ikke har

I samarbejde med sin faste opfinder har neurolog Tim Cacciatore, Oregon lavet dette studie, der blev publiceret i 2011 i Human Movement Science: “Increased Dynamic Regulation of Postural Tone through Alexander Technique”

Muskeltonus skal forstås som en blanding af styrke og smidighed/bevægelighed i de posturale muskler, altså de muskler, der er med til at holde os oprejst.

Konklusion: Uddannede, smertefri alexandertekniklærere har 52% mindre stivhed i posturale muskler end kontrolpersoner. 

Desuden konkluderes det, at personer med kroniske lænderygsmerter bliver 29% mindre stive i de posturale muskler efter 20 lektioner á 45 minutter i løbet af 10 uger. 

Muskeltonus måles uden at tyngekraften blander sig med denne Twister

Uden påvirkning af tyngdekraften kan twisteren måle muskeltonus i 3 niveauer af kroppen. Den drejer deltageren næsten umærkeligt, idet han/hun er fikseret i ét af niveauerne. Der drejes kun så mange grader, som kroppen i sig selv er i stand til. Der bruges altså ikke manipulation, og det er det, der er det finurlige ved dette måleinstrument.

I rapporten diskuteres, hvordan resultaterne kan hænge sammen med de gode resultater i studiet om lænderygsmerter ATEAM og studier i Parkinsons og alexanderteknik.

Artklen findes her