Se hvordan alexanderteknik optimerer dit bevægelsesmønster

Slå lyden til og brug 5 minutter til at se videoen

Ingen anden mental eller fysisk træningsform eller tilgang når alexanderteknik til sokkeholderne, hvis man leder efter en måde at optimere sine kræfter og sin energi, samtidigt med at man får bedre resultater.

Med alexanderteknik kan du som sportsudøver eller danser blive mere præcis, (dvs du laver færre fejl), blive hurtigere og til gengæld mindre træt eller udmattet.

Forskning dokumenterer den gavnlige effekt i forhold til et væld af forskellige aktiviteter, om det så gælder hverdagsbevægelser eller professionelle krav til en færdighed.

Men hvad er alexanderteknik?

Denne video kan give en idé om, hvad det er, man får ud af undervisningen i sidste ende – set udefra. Den indre fornemmelse er der ikke noget kamera, der kan fange. Derfor får du egentlig kun den halve historie på film – den indre del er forskellig fra person til person, og den opdager man først ved at mærke den i egen krop. Se hvilke forandringer der sker med de medvirkende.

Slå lyden til og brug 5 minutter til at se videoen og bagefter kan du tjekke hvor du kan finde en lærer Dansk Forening for Lærere i Alexanderteknik

Videoen er produceret af alexandertekniklærer Elizabeth Dodgson (England) og sportscoach Dai Richards (Wales).

Dette indlæg er udgivet første gang i marts 2022.