Video for instrumentalister – denne gang en lille leg, som kan forbedre dit spil på tangenterne. Med pianist og lærer i alexanderteknik Shelagh Sutherland

I denne video får du demonstreret hvordan man kan sidde foran tangenterne – eller tastaturet ved pc-en – og arbejde med forholdet mellem
ryg og hænder
hænder og ryg
ryg og stol
hoved og rygsøjle
fødder og gulv eller pedaler

Alle, der har fået et vist antal lektioner i alexanderteknik, kender sandsynligvis tankegangen bag denne øvelse, og har måske endda også prøvet at arbejde med den i form af den klassiske hænderne-på-stoleryg-øvelse.

Videoen er én fra striben af korte og gode videoer med engelske instrumentalister, som også er lærere i alexanderteknik. I de fleste af dem får man demonstreret, hvad alexanderteknikken kan bruges til, når man har et så finmotorisk og mentalt krævende arbejde som at spille på professionelt niveau. Så selvom den grundlæggende alexanderteknik egentlig ikke sigter efter nogen speciel aktivitet, men kan bruges som udgangspunkt til nærmest hvilken som helst, er det fint at få en masse eksempler, hvor lige præcis de særlige problematikker ved at mestre et bestemt instrument bliver taget op.

Jeg har set alle videoerne igennem, så du ikke selv behøver at skulle æde dig igennem nogle, der er knapt så vellykkede. Jeg præsenterer derfor mine favoritter én ad gangen her på min blog.

Her er videoen med Shelagh Sutherland 

Videoerne er produceret til ”Alexander Technique Music Conference 2021”.