Rigtig god video ude om elguitar, -bas og alexanderteknik. Med Jane Gregory fra The Institute of Contemporary Music Performance.

Hurra! Nu er der udkommet en stribe korte og rigtig gode videoer med engelske instrumentalister, som også er lærere i alexanderteknik. I de fleste af dem får man demonstreret, hvad teknikken kan bruges til i forhold til så finmotorisk og mentalt krævende et arbejde som at spille på professionelt niveau. Den grundlæggende alexanderteknik sigter egentlig ikke efter at nogen speciel aktivitet, men kan bruges til nærmest alt. Men her går vi så i retning af det, vi kalder “applikationer”, som handler om hvordan man bruger teknikken i det daglige og fx udfører særlige aktiviteter. Disse videoer handler om problematikker i forhold til at mestre et bestemt instrument.

Videoerne er produceret til ”Alexander Technique Music Conference 2021”.

Jeg har set alle videoerne igennem, og fremhæver de bedste her på bloggen. Jeg starter med Jane Gregorys. Klik her og se video om alexanderteknik og el-guitar og –bas.

Jeg smider flere links ud til andre gode videoer om, hvordan alexanderteknik er relevant i forhold til at spille forskellige instrumenter i nærmeste fremtid, så hold øje!

God fornøjelse!