Video for instrumentalister – denne gang om kunsten at sidde ned og spille klaver. Med pianist og lærer i alexanderteknik Peter Robinson

I denne video får du en lille pep-talk om, hvordan det kan være smart tænke, før du slår en tone an. Peter Robinson taler om hvordan du kan gøre livet lettere, hvis du ønsker et optimalt spil og i øvrigt godt vil holde i mange år som pianist. Videoen er én fra striben af korte og gode videoer med engelske instrumentalister, som også er lærere i alexanderteknik. I de fleste af dem får man demonstreret, hvad alexanderteknikken kan bruges til, når man har et så finmotorisk og mentalt krævende arbejde som at spille på professionelt niveau. Så selvom den grundlæggende alexanderteknik egentlig ikke sigter efter nogen speciel aktivitet, men kan bruges som udgangspunkt til nærmest hvilken som helst, er det fint at få en masse eksempler, hvor lige præcis de særlige problematikker ved at mestre et bestemt instrument bliver taget op.

Videoerne er produceret til ”Alexander Technique Music Conference 2021”. 

Jeg har set alle videoerne igennem, så du ikke selv behøver at skulle æde dig igennem nogle, der er knapt så vellykkede. Jeg præsenterer derfor mine favoritter én ad gangen her på min blog.

Klik her og se videoen om at sidde ved tangenterne med “dynamisk alignment”