Søndag d. 20. januar 2019 ville F. M. Alexander være fyldt 150 år.

Hvis han stadig levede, ville han nok have meget gråt hår – men han ville sikkert også stå op i sin fulde højde og ligne sit eget u-kollapsede selv.

Med 150-års dagen er der meget at fejre! Ikke så få har igennem de seneste 100 år har haft stor fornøjelse af at lære alexanderteknik.

Senest har jeg læst Lulie Westfeldts bog “F. Matthias Alexander: The Man and His Work”, som udkom første gang i 1964. Hun var decideret invalid, da hun i slutningen af sine 20-ere flyttede fra USA til London for at være med på det første kuld lærere, som Alexander uddannede.

Hun havde haft børnelammelse og var siden blevet opereret i sine ankler med et skidt resultat, så hun kom til at gå endog endnu dårligere.

Men intenst arbejde med alexanderteknik hjalp hende enormt og hun blev atter istand til at klare mange aktiviteter, hvor gang var implicit. Forandringen for hende var ganske enkelt enorm.

Selv tør jeg ikke tænke på, hvordan jeg var endt, hvis jeg ikke havde valgt alexanderteknik som profession. Jeg var sandsynligvis bogstavelig talt blevet nedtrykt, tilsat lidt sur- og indebrændthed, fordi jeg ville være kronisk irriteret mellem skulderbladene plus i den ene side af lænden. Alas! Det er jeg så ikke blevet, for jeg har ikke mere omtalte gener.

Læs mere om, hvad alexanderteknik er, hvem der har gavn af at lære det samt mere om F.M.

Jubilæumsrabat! Du kan booke en lektion til mandag d. 21. januar, hvor jeg giver en klækkelig rabat, nemlig halv pris, i anledning af 150-års-dagen. Ring og bestil en tid!