Når jeg begynder at undervise i alexanderteknik efter den ufrivillige nedlukning, bliver det med “hænder på”. Men for at mindske smitterisiko, har vi lavet forskellige forholdsregler på Center for Alexanderteknik.

Venteafdelingen er nedlagt, så man går lige ind i undervisningslokalet. Toilettet er nedlagt, så tis af hjemmefra. Man bedes vaske hænder, når man ankommer – hele udtrækket til håndrens står fremme ved vasken.

Desuden har jeg anskaffet en stabel godkendte mundbind, som vi begge skal have på. Jeg vil bede dig betale for dit eget. Derfor kommer der et tillæg på den almindelig pris på 25 kr. Læs mere om priser HER

I klassisk alexanderteknik er der for det meste kontakt mellem lærerens hænder og eleven
Det er ikke fordi, man som lærer har særlige mystiske healerhænder, men fordi man i løbet af sin uddannelse og med erfaring udvikler en evne til at registrere med hænderne, hvad der sker i elevens muskel-skeletsystem, når man laver diverse øvelser. Godt nok kan jeg som lærer aflæse en hel del om en persons bevægelsesmønster med øjnene, men det er som oftest først, når jeg får hænder på, at jeg virkelig kan “se” mere af, hvad der foregår, og dermed hvor vi kan sætte ind for at gøre bevægelsesmønsteret lettere.

At undervise i alexanderteknik via skærm er muligvis noget, øvede personer kan have glæde af, men jeg mener, det er humbug at bilde folk ind, at de selv kan klare ærterne uden lærerens “hænder på”. Jeg synes, at man skal have den ægte vare, når man har besluttet at gå igang med at lære alexanderteknik. Jeg ved, at der findes alexandertekniklærere rundt om i verden, der exellerer i fjernundervisning, og det er fint, hvis det kan komme nogen til gavn. Men det gør jeg altså ikke af nævnte grund: hænder på – hands on.

Så jeg håber, at du vil gå med på disse forholdsregler og booke en tid. Så længe du ikke har symptomer på noget smitsomt, er du hjertelig velkommen!