Du er her: Forside » Hvad er Alexanderteknik?

Hvad er Alexanderteknik?

Alexanderteknik handler om, hvordan man bruger sin krop.
På arbejdet, i skolen, i fritiden, til hverdag og fest, hele tiden.
Om at blive bevidst om, hvad man gør og ikke gør, og udfra den viden blive bedre til at koordinere sine bevægelser. Man kan dermed blive mere effektiv og præcis, mindre træt eller smerteplaget – ja, mere langtidsholdbar!

De fleste går igang, enten fordi de ønsker at forebygge
eller at genoprette problemer i bevægeapparatet.

Der har i mange år især i USA og England været tradition for at musikere og skuespillere lærer teknikken. Jeg nævner i flæng: John Cleese, William Hurt, Robin Williams, Hillary Swank, Keanu Reeves, Julie Andrews, Jeremy Irons og utallige andre.

Men: du behøver bestemt ikke at være scenekunstner eller hot shot movie star for at få noget ud af at lære teknikken. Forskning fra Spanien dokumenterer nu også, hvad mange alexandertekniklærere har bevidnet gennem årtier: at alle uanset branche kan få glæde af alexanderteknik på arbejdspladsen. Jeg vil så tilføje, at dette ligeledes gælder for alle uden arbejde, med hobbyer, bierhverv, og hvad har vi. Børn, unge, voksne og gamle. Man er aldrig for gammel til at lære alexanderteknik, hvis hovedet er intakt, men det er klart, at jo før man lærer, jo bedre forebygger man problemer.

Læs, se og hør meget mere, se menuen til højre